Trouwdag kiezen

De populaire trouwmaanden zijn Mei Juni September en Oktober. De populairste dag is vrijdag. Op zondag vindt slechts 1 procent van de huwelijken plaats en de maandag is de minst populaire dag om te trouwen. Maar waarom bruidsparen nu juist deze maanden kiezen? waarschijnlijk het mooie weer, maar ga daar niet te veel van uit, ook in Mei kan het stortregenen. Terwijl een trouwdag in december en januari ook heel mooi kan zijn, vaak minder regen, wel vorst en zelfs sneeuw, maar een trouwdag met sneeuw is wel een mooi plaatje voor je trouwreportage.Leuke trouwdatum prikken ?

Kies een originele trouwdatum voor een onvergetelijke bruiloft. Een mooie datum is de datum waarop jullie elkaar hebben leren kennen, dit heeft toch wel iets speciaals, en of het nu een maandag of zaterdag is wat maakt het uit, waarom altijd die vrijdag.

De meeste populaire trouwdatum

Erg populair zijn ook de speciale datums zoals 09-09-2019 19-09-2019 Ook zijn op deze datums trouwvervoer, bands fotografen snel bezet, en stel dat er op deze datum je band of trouwvervoer of fotograaf door omstandigheden uit mocht vallen, kom je zomaar niet meer aan een andere.Vakanties periode trouwen?

Kijk eerst even of er in die periode vakanties zijn, het zou jammer zijn als er vele gasten niet kunnen komen door vakantie.

Informatie bij de gemeente.

Informeer voordat je een datum prikt ook even bij de gemeente of er die dag geen speciale evenementen zijn zoals een markt of braderie, of zelfs een verbouwing aan of voor het gemeentehuis. Voor de foto’s is het niet zo mooi als er een takelwagen of kraampjes voor de deur staan, laat staan dat de hele weg open ligt. Dit kan je fotoreportage aardig verpesten.

Bijzondere trouwdatums

Bijzondere trouwdata zijn zeer in trek. Op 08-08-08 trouwden bjvoorbeeld meerdere stellen als gebruikelijk. Niet alleen bij het stadhuis kan het dringen zijn, ook voor het reserveren van trouwlocaties en alle verdere trouwbenodigheden . Dus tijdig regelen is belangrijk. Dit zijn weer populaire trouwdatums 16-06-2016, 17-07-2017 en 18-08-2018.

Nog een populaire trouwdag is 14 februari Valentijnsdag.kortom geniet van de voorbereiding veel succes ?

Huwelijksreis na je trouwdag 

Jullie eigen huwelijksreis! Veel bruidsparen willen meteen na de grote dag op het eerste vliegtuig stappen naar ver weg. Maar er zijn toch een paar puntjes waar je van tevoren aan moet denken. Is er überhaupt een reis beschikbaar naar jullie droombestemming op de trouwdag? Voor sommige bestemmingen gaat er maar 1 of 2 keer in de week een vlucht. En wat dacht je van het seizoen… we kennen allemaal de enorm hoge prijzen.

Trouwen op Valentijnsdag

Het kan romantisch zijn om op Valentijnsdag te trouwen. Alles staat in de weken daarvoor al in het teken van liefde, dus zo komen jullie al helemaal in de stemming. Tip! Kies voor een valentijnsbruiloft niet voor een rood thema, rode rozen zijn dan erg duur!