goedkoop-trouwen

Een bruiloft kost veel geld, wie droomt er niet van een mooie trouwerij met alles erop en eraan. Het kan aardig wat geld kosten,.de gemiddelde prijs indicatie is ongeveer 14.000 euro wat een bruidspaar uitgeeft. We gaan er nu van uit dat er 20 dag gasten zijn en s’avonds totaal 100 gasten. En dat je niet uitgaat van het allerduurste.Een kosten indicatie trouwen

 • Gemeentehuis: trouwboekjes en documenten gemiddeld 500 euro
 • De bruidskleding: voor en bruid en bruidegom gemiddeld 2000 euro
 • Bruidskapper en visagist: 200 euro?
 • Trouwreportage van 600 tot 2000 €
 • Trouwringen: 1000 euro
 • Trouwkaarten + postzegel: 60 stuks 210 euro
 • Bruidsbloemen: (bruidsbloemen 20 corsages en autoversiering) 300 euro
 • Trouwvervoer 400 euro
 • Band: van 2 tot 4 personen gemiddeld 1000 euro DJ uitgebreid 600 euro
 • Daggasten: koffie met gebak, borrel en diner 800 euro
 • Feestavond: 100 gasten met hapjes en onbeperkt drank ook buitenlands gedistilleerd 4000 euro
 • Bedankjes: 60 stukjes 200 euro
 • Bruidssuite: 300 euro
 • Bruiloftverzekering :als extra de kosten van je Huwelijksdagverzekering, bereken hieronder gratis je Premie.

Dit is een totaalbedrag van ongeveer 14.000 euro

Maar het kan natuurlijk ook een stuk goedkoper ?. Er zijn genoeg bruidsparen die het voor een budget van 5000 euro hebben gedaan. Je kan op heel veel dingen besparen, en goedkoper wil niet zeggen dat je bruiloft minder mooi en gezellig was. Low budget Trouwen: Calculeer zelf de totale kosten van tevoren op je kladblok?

De gemeentes, in praktisch alle gemeentes is het mogelijk om gratis te trouwen.De enige kosten die je maakt is voor een uitreksel van het bevolkingsregister en het trouwboekje. Ook deze kosten verschillen per gemeente, maar liggen tussen de € 35,00 euro en 10,00 €. Houd er rekening mee dat als je gratis voor de wet wilt trouwen in het gemeentehuis, dit vaak ’s morgens om 8:30 of 9:00 is.

Trouwvervoer: Als je iemand kent, familie/vriend met een super mooie luxe wagen vraag hem/haar dan of je deze voor een dag mag lenen of bijvoorbeeld tegen een betaling mag lenen. Dit scheelt je minimaal 350 euro.

Trouwreportage: Je trouwfoto’s zijn voor het leven, probeer een goede fotograaf uit te zoeken.

Bruidskleding: Dit zijn vaak vrij hoge kosten. Je kunt er voor kiezen om je bruidsjurk in een outlet te kopen, of in de opruiming, zo heb je toch een prachtige nieuwe jurk, met een hoge korting. Ook het trouwkostuum hoeft niet heel duur te zijn, en zijn diverse outlet winkels met prachtige merken kostuums, en door de accessoires kun je het weer heel exclusief maken.. Er zijn zelfs mogelijkheden om je trouwpak of gelegenheidkleding te huren, als je bijvoorbeeld een pak nooit draagt. Bruidsaccessoires, zoals schoenen, sieraden, sluier, haaraccessoires, Gillet, Stropdas ect…kijk bijvoorbeeld eens bij Ali express, wel op tijd bestellen, want het kan 2 maanden duren eer je het hebt.

Minder gasten uitnodigen

Trouwringen,: persoonlijk zou ik daar niet op bezuinigen, die draag je de rest van je leven.

Bruidsbloemen, je kunt er ook voor kiezen om het een hobbyist te laten doen. Een alternatief is, bloemen kopen, geen bruidsboeket, maar een “gewoon” boeket bestellen, voor het woord bruids ga je betalen.

Trouwfeest, een alternatief is natuurlijk het feest thuis houden? Dit kan geschikt zijn voor een kleine groep mensen, of als je volop ruimte buiten hebt. Maak van te voren wel een goede prijsindicatie, want thuis trouwen kan vaak duurder uitvallen.

Bruidstaart: Je kan ook zelf een of twee taarten maken of gewoon slagroomtaarten bestellen. Maar ook met goed zoeken op het internet hoeft een bruidstaart niet al te duur te zijn. Het beste is om een naked bruidstaart te kiezen, deze zijn Hip, en kosten de helft minder.

Tot slot, Het is maar net hoe jullie je trouwdag willen zien. Gaat het om het samen verbonden worden, en dit kleinschalig te vieren, of wil je groots uitpakken met alle vrienden en familie.