Wat is verloven

WAT IS VERLOVEN EN WAT HOUD DE VERLOVING IN?

De voorbereiding op het huwelijk is de periode van een relatie waarin men toewerkt naar een burgerlijk huwelijk. In die periode vindt de verplichte ondertrouw plaats. De verloving zelf is een informele gebeurtenis, waarvoor geen officiële handelingen zijn vereist. Sommige paartjes kiezen voor een intiem feestje met familieleden en vrienden. Verloving is weer trendy! Steeds meer koppels verloven zich en maken er een speciale gebeurtenis van. De verloving wordt traditioneel aangekondigd tussen 6 maanden en anderhalf jaar voor het huwelijk.Het plan om te Trouwen ?

De verloving is bedoeld om aan te geven dat men van plan is te trouwen. De verlovingsringen worden gekocht en gedragen, die later weer trouwringen worden. Afhankelijk van het budget verhuist de ring tijdens het huwelijk naar de andere hand of wordt er een trouwring gekocht.

Stellen trouwen wanneer ze er zelf zin in hebben

Tot in de jaren 70 werd er in Nederland nog regelmatig verloofd, en werd het grootst gevierd met een receptie en feest bij de aanstaande bruid de ouders. Vanaf die tijd mocht het paar ook openbaar laten zien dat ze een stel waren. Nu komt het nog weinig voor. De stellen trouwen wanneer ze er zelf zin in hebben. De meeste stellen wonen ook al samen of hebben kinderen. Hebben hun huis al gekocht, en sparen zo nog even door voor de bruiloft.Verloving wettelijk niet verplicht

Hoewel een verloving wettelijk niet verplicht is, wordt het vandaag aanzien als de ideale gelegenheid dat de families van de 2 kanten elkaar eens ontmoeten.

Het verlovingsfeest

De Verlovingsfeest wordt traditioneel georganiseerd bij de ouders van de aanstaande bruid. Het feest op zich is vooral en familieaangelegenheid.Tijdens het diner, zullen de ouders van de gelegenheid gebruik maken om het huwelijk te bespreken en praktisch te regelen. Een verlovingsfeest is een repetitie voor het aanstaande huwelijksfeest.

Trouwen begint met een verlovingsring

Je wilt jouw partner ten huwelijk vragen. In gedachten ben je al bij de grote dag. Je denkt aan de bruidsboeketten, de tafelschikking en de muziek die je op de grote dag wilt hebben na de plechtigheid, om er een echt groot feest van te maken. Voordat je te ver in de toekomst begint te plannen, zet even een stapje terug. Trouwen begint namelijk niet met een huwelijk: Het begint met het uitzoeken van de perfecte verlovingsring voor jouw partner! Daar komt nog heel wat bij kijken en het is goed om hier tijd en aandacht aan te besteden.

Waarom is een verlovingsring zo belangrijk?

Er zijn dingen die je alleen met jouw partner deelt, en jouw partner met jou. Een verlovingsring hoort daar niet bij. Wanneer je jouw partner eenmaal ten huwelijk gevraagd hebt, en ze heeft ja gezegd en de verlovingsring om haar vinger, dan wil ze die direct aan alle mensen laten zien die belangrijk voor haar zijn. Dat zijn de mensen die allemaal een mening zullen geven en die ook op het huwelijk zelf aanwezig zullen zijn. Is een goede verlovingsring een goede voorbode voor een geweldige trouwring?

De beste verlovingsringen en trouwringen vind je door naar een juwelier te gaan met een breed aanbod. Zoals Baunat juwelier bijvoorbeeld (Rijfstraat 2-4, 2018 Antwerpen in België). Een breed assortiment zorgt niet alleen voor ruim genoeg keuze uit alle ringen, het zorgt er ook voor dat de kans veel groter is dat de ring naar haar smaak te vinden is. Dat is belangrijk. Niet alleen voor alle mensen die de ring zonder enige twijfel gaan keuren, maar ook voor jouw partner. Wanneer zij vertelt dat ze gaat trouwen met jou, wil ze met trots de ring kunnen laten zien die jij speciaal voor haar uitgezocht hebt.

Verlovingsring: hoe overhandig je hem?

Tip:Doe je de ring in een doosje en val je voor haar op de knieën! Vraag haar ten huwelijk. Wat ons betreft is de creativiteit van de aanvrager het allerbelangrijkste. Je moet haar/ hem immers weten te overtuigen om met je in het