tips trouwdag

Hoe geef je een persoonlijke touch aan je bruiloft?

Thema

Vaak wordt een bepaalde kleur als thema aan je bruiloft gegeven, deze kleur kun je in alle onderdelen van je bruiloft van bloemen, uitnodigingen, kledingaccessoires tot taart terug laten komen. Maar denk daarnaast ook eens aan een thema wat jullie tweeën verbindt. Misschien hebben jullie allebei een passie voor motor rijden, voor de zee of misschien voor een bepaalde stijl als romantisch, vintage, gothic of de jaren 50.Kleding

Laat door middel van accessoires de themakleur van je bruiloft bij alle intieme daggasten terugkomen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan dezelfde kleur sokken, pochet en stropdas of vlinderdas voor alle heren of een mooie bloem die zowel de dames als heren als broche kunnen dragen.

Wil je nog een stapje verder in uniciteit gaan? Laat dan jullie initialen en de trouwdatum aan de achterkant van de stropdas bedrukken. Een verrassend cadeau voor je familie en vrienden, waarbij ze nog lang aan jullie bruiloft herinnerd worden.

Stropdas-bedrukken

Accessoires trouwkostuum

Je trouwpak staat of valt met accessoires. Met deze details, in een kleur die perfect past bij de jurk van je aanstaande, zijn jullie straks ‘voor elkaar gemaakt’. Overhemden met verschillende mouwlengtes, dassen, schoenen, bijpassende riemen, gilets, manchetknopen, sokken, ondermode maken het af! Dankzij deze accessoires.

Denk ook aan kinderdassen voor de kleine gasten of een schattig vlinderdasje mocht er een baby aanwezig zijn. Ook leuk: laat alle mannen dezelfde kleur bretels dragen. Dit zorgt voor mooie plaatjes op de dansvloer – als de jas uit gaat.

Decoratie

Juist bij de decoratie kun je je thema goed doorvoeren en een persoonlijke sfeer aan de bruiloft geven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Servetten in de kleur van je thema. Ook de servetten kun je personaliseren met jullie initialen en trouwdatum.

  • In tafeldecoratie kun je je thema uitstekend doorvoeren. Is je thema ‘de zee’, zet dan vaasjes gevuld met schelpen op tafel.

  • De aankleding van de trouwzaal en feestzaal; denk hierbij aan bloemen maar ook aan persoonlijke accenten. Zij jullie gek van motorrijden, hang een grote ingelijste foto van jullie twee op de motor op. Ben je gek op pinguïns? Decoreer de feestzaal met pinguïnbeelden of –knuffels.

Speciale extra’s

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar je kunt je bruiloft aankleden met allerlei activiteiten en optredens:

  • Laat een ijsco-, suikerspinnen-, of popcornkar komen.

  • Nodig een clown of een goochelaar uit.

  • Zorg voor een spectaculair vuurwerk in de tuin.

  • Huur een fotohokje met een kist vol gekke accessoires, plezier voor je gegarandeerd. En jij beschikt over leuke foto’s van alle mensen die jouw dag hebben bijgewoond.

  • Huur een band, zanger of bijvoorbeeld een goede saxofonist in.

  • Deel een persoonlijk bedankje uit als de gasten naar huis gaan.

De trouwdag en indeling

hoe ziet jullie trouwdag er uit wat indeling betreft? Denk goed na over de indeling van jullie trouwdag. Werk een draaiboek uit voor de dag zelf.Jullie trouwen b.v. om 14.00 in het gemeentehuis.Draaiboek voorbeeld hieronder

10.00 kapper-visagiste of zelf doen.

12.00 even een klein hapje eten12.30 bruidskleding aandoen en controleren of de bruidsbloemen op tijd komen.

13.00. de bruidegom mag nu wel komen, en ceremoniemeester getuigen familieleden.

Tip :Check even of de bruidegom of ceremoniemeester de ringen bij zich heeft.

13.30 controleer of alle familieleden aanwezig is, het trouwvervoer de bloemen op de bruidsauto, alle gasten doen hun corsage aan. en het begint tijd te worden dat de bruidsstoet vertrekt naar het stadhuis.

15.00 Na het stadhuis gaat het bruidspaar een fotoreportage maken, en de gasten gaan voor een kop koffie naar de feestlocatie.

rond 16.30 komt het bruidspaar ook aan en wordt er eventueel een glas champagne gedronken.

Nog even gezellig wat kletsen en borrelen voordat jullie rond 17.30 a 18.00 aan tafel gaan.

Tijdens het diner kunnen de familieleden voordrachten en of speeches voorlezen.

Rond 19.30 naar de feestzaal waar het avondfeest begint om 20.00

Het feest duurt normaal gesproken tot 24.00 of 1.00

Trouwen jullie ook in de kerk dan kan alles 1 uur eerder beginnen.