Huwelijksinzegening

Huwelijksinzegening, wat is dat?

Het woord ‘inzegenen’ komt in de originele taal van de bijbel, het Hebreeuws, niet voor. Waar halen we dan dat woord vandaan? Hieronder volgt een korte uitleg: In het Hebreeuws worden handelingen meer omschreven. Zo wordt, wat wij met zegenen vertalen, in het Hebreeuws ‘goede dingen uitspreken over’ genoemd. Die goede dingen worden in de bijbel namens God uitgesproken. Tijdens de huwelijksinzegening vraag je dus aan God om goede dingen over je huwelijk uit te spreken.Voor iedereen die niet in de kerk kan of wil trouwen.

Bijvoorbeeld wanneer jullie al samenwonen. Of het stel waarvan de één christelijk is en de ander niet. Of het paar wat wél christelijk is, maar nooit een kerk bezoekt. Of misschien willen jullie een geheel eigen invulling aan de huwelijksinzegening geven. Of jullie vinden de kerk te traditioneel.

Stuk voor stuk mogelijke redenen voor een kerk om een aanstaand bruidspaar niet ter wille te zijn. Onafhankelijke pastors zijn er voor diegene die wel een inzegening willen, maar geen kerkbezoek.