goedkoop-trouwen

Veel bruidsparen willen graag trouwen met alles erop en eraan. Niet vreemd natuurlijk!!. Maar ondanks dat hoef je echt niet altijd veel geld uit te geven om mooi te kunnen trouwen. We geven je een aantal tips hoe je kan besparen en hoe je goedkoop of goedkoper kan trouwen.
Trouw niet tijdens de populairste trouwmaanden. trouwbenodigdheden, fotografen, trouwvervoer etc zijn vaak duurder, omdat de aanvraag groter is.
De 4 populairste trouwmaanden zijn : April, Mei. Juni en September.Trouwkaarten

Je kunt natuurlijk dure uitnodigingen laten maken of uitzoeken uit een boek. Vaak ben je enkele honderden euro’s kwijt aan het ontwerpen, laten drukken en het versturen. Tegenwoordig kan je op internet al snel online je eigen trouwkaart ontwerpen, maar nog leuker is om zelf je trouwkaart te maken.

Weddingplanner

Een weddingplanner inhuren zul je denken, dat is onbetaalbaar!! Maar dit valt reuze mee, een weddingplanner is thuis in de trouwbranche, en heeft vaak adresjes en connecties waardoor je zelf goedkoper uit bent.

Bruidskleding

Een trouwjurk kan heel duur zijn, maar probeer eens te zoeken bij de outlet jurken, deze zijn nieuw alleen misschien uit een vorige collectie, maar niemand die het ziet. Goed speurwerk kan veel goedkope trouwjurken opleveren. Trouwkleding uit een outlet collectie kan je de helft schelen. Dit geld voor zoals de trouwjurk als het trouwpak.

Fotograaf

Je wilt je trouwdag natuurlijk in beeld hebben, door middel van een professionele trouwfotograaf. Maar ook in deze zitten veel prijsverschillen wat honderden euro’s kan schelen.Trouwlocaties

De prijzen van trouwlocaties kunnen nogal sterk schelen in prijs, maar ja als je perse je zinnen hebt gezet op een bepaalde locatie zul je daar toch willen trouwen. Maar kijk toch eens naar andere locaties, het kan vaak de helft in de prijs schelen. Ook bij gemeentes bij de ene gemeente betaal je bijna acht keer zoveel dan in de goedkoopste gemeente. de meeste gemeentes hebben ook een dag waarop je gratis kan trouwen. Verder is het aan te raden om bij meerdere locaties te informeren naar de prijs. Een tip is ook dat je bij vele partylocaties gratis kunt trouwen wanneer je daar een compleet arrangement boekt.

De Feestlocatie

Je hebt natuurlijk een feestlocatie nodig, voor je Diner, of eventueel feest. Vaak kan je het feest afkopen door een prijs per persoon af te spreken. Zo weet je van te voren waar je aan toe bent.

De bruidstaart

Vaak word de bruidstaart onderschat, en deze kan een flinke kostenpost zijn als je bedenkt dat een bruidstaart al snel p.p. € 5,00 kost. Daarbij moet je rekening houden dat je feestlocatie ook schotelgeld kan rekenen. Maar je wilt natuurlijk het beeld van de bruidstaart niet missen in je fotoalbum. Kies daarom om kosten te besparen dat je de bruidstaart aansnijd na het diner als dessert, met een klein aantal intieme gasten. Doe je het op de feestavond met 100 gasten, dan zal het kostenplaatje snel oplopen.