Tips huwelijksplanning

Na de opwinding van de verloving en alle gelukzaligheid die ermee gepaard gaat wordt het tijd om te beginnen met de huwelijksplanning . Het is niet makkelijk voor een verloofd paar je voelt je vaak overweldigd over waar te beginnen. Naast het verstrekken van stapsgewijze adviezen en middelen voor de huwelijksplanning, zullen deze tips voor trouwplanning je helpen.We geven je de meest gemaakte fouten.
Bruiloftstips voor bruiden en bruidegoms

Geen eerste huwelijksbudget instellen. Dit is een van de meest essentiële tips voor voor de planning van je huwelijk! Je moet je huwelijkslasten instellen voordat je iets anders doet.

Werkt niet meteen je gastenlijst uit nadat je het budget hebt ingesteld. Elke gast kost je in wezen geld. Ze hebben een stoel, eten en drinken nodig, en dat kost allemaal geld. Als je 100 mensen uitnodigt voor je bruiloft en je budget dit niet toelaat, betekent dit dat je de gastenlijst moet snoeien of dat je compromissen moet sluiten met iets anders. Geen van deze opties is altijd geweldig. Dus voordat je uitnodigingen verstuurt, haal diep adem en kies zorgvuldig. Ook je gastenlijst heeft invloed op het kiezen van je locatie, zoals de grootte van je locatie en de cateringprijs per persoon. Je hebt altijd het aantal gasten nodig voordat je contact opneemt met een locatie en vaak ook met het inhuren van leveranciers.

Ongeplande of verborgen kosten.

Bruidsparen raken vaak verstrikt in de voor de hand liggende kosten van locatie, eten, entertainment, kleding en inrichting. Maar vaak zijn het de kleine onvoorziene kosten die over het hoofd worden gezien, die in totaal een behoorlijk grote impact op het budget kunnen hebben. Laat ruimte in je budget voor ongeplande uitgaven.

Denk aan portokosten voor uitnodigingen, verlichting, tenten en transportkosten, bruidsaccessoires, decoraties dit zijn slechts enkele items die snel kunnen oplopen! Zorg ervoor dat je de kosten grondig doorwerkt, en neem altijd 10% voor onvoorziene kosten.

Geen planning voor impulsieve items in het budget.

De kans is groot dat je een punt zult bereiken in je huwelijksplanningsreis waar je iets tegenkomt dat zo mooi, zo uniek is, dat je je speciale dag zonder dit gewoon niet kunt voorstellen. Dit kan iets zijn waar je gasten van kunnen genieten, een pannenkoeken buffet, een prachtig bruidsaccessoire of een fotograaf die net buiten je huidige budget zit. Hoewel het niet essentieel is, is het leuk om hier een beetje extra van in het budget te hebben gestopt om je zelf te kunnen trakteren.

Vragen aan leveranciers.

Vergeet niet te vragen aan leveranciers over vroeger werk . Naast referenties is een andere belangrijke tip het vaststellen van het ervaringsniveau van een leverancier. Hoe lang werken ze in de trouwindustrie? Aan hoeveel huwelijken zoals die van jullie hebben ze gewerkt? Dit zal je helpen om te bepalen of hun ervaringsniveau voldoet aan jullie verwachtingen.

Offertes aanvragen

Indien je een offerte aanvraagt bij een leverancier, geef er meteen je maximale budget bij. Wat je misschien niet beseft, is dat door een budget te geven, je leverancier de mogelijkheid heeft om geschikte alternatieve opties aan te bieden, mocht het originele ontwerp niet binnen je prijsklasse passen.

Geen huwelijksdag tijdlijn.

Vaak zijn bruidsparen teleurgesteld na hun trouwdag door geen tijd te hebben gehad om hun gasten te ontmoeten of te genieten van hun hapjes. In veel gevallen zal je fotograaf ook een tijdlijn geven die aangeeft wanneer ze bepaalde elementen van de bruiloft willen fotograferen. Overweeg dit als uitgangspunt te gebruiken. Maak een plan van je dag om er zeker van te zijn dat je ervan kunt genieten.

huwelijksplannings tips betalingen

Betalingen leveranciers

Niet weten wanneer en hoe leveranciers betalingen wensen te ontvangen.
Elke leverancier vereist betaling op een of andere manier, op verschillende tijdstippen, tijdens het planningsproces. Sommigen willen een gedeeltelijke vooruitgang, anderen moeten op de dag contant worden betaald. Maak notiies hoe elke leverancier zijn betalingen wenst te ontvangen. Geen enkele bruidspaar wil verrast worden door de financiën, vooral in de dagen voorafgaand aan de bruiloft! Zorg dat je de financiën ruim op tijd voldoet. Maak afspraken om niet te betalen op je trouwdag, maar vooraf, of achteraf.

huwelijksplanning bruidsmeisjes bruidsjongens

Bruidsmeisjes / Bruidsjonkers

Te veel bruidsmeisjes of bruidsjonkers hebben. Het hebben van een klein budget en negen bruidsmeisjes vraagt gewoon om problemen. Het is een persoonlijke keuze, maar te veel mensen vragen is niet altijd een goed idee. Je vrienden zullen begrijpen dat ze niet allemaal kunnen worden gekozen om naast je te staan. Als je groep oncontroleerbaar groot wordt, overweeg dan om alleen een bruidsmeisje en / of één bruidsjonker.

Locatie planning

Oké jongens, welke bruid houdt niet van een prachtige unieke bruiloft locatie. Maar als je in Brussel woont en je bruiloft op een boerderij ergens in het midden van de kempen plaatsvindt, probeer dan de doe het zelverij tot een minimum te beperken. Jullie en je familie hebben op dat moment geen tijd om handgemaakte artikelen op te hangen en kleedjes aan glazen potten te lijmen. Voeg je persoonlijke touch toe, maar onthoud hoeveel tijd die dingen in beslag nemen.

Trouwreportage

Je vriend kan ‘de beste instagram foto’s’ maken en je neef heeft misschien ‘de beste camera’. We begrijpen het! Dit betekent echter op geen enkel niveau dat ze in aanmerking komen om foto’s van jullie bruiloft te maken. e kunt je eerste kus niet precies opnieuw doen. Laat je vrienden een hashtag maken, maar laat de professional de echte momenten vastleggen. Foto’s zijn het enige dat blijft bestaan als de taart weg is en de jurk zit in de kast hangt.

Bezuinigen op je budget

Bezuinigen op de verkeerde dingen om andere dingen te spekken. Laten we eerlijk zijn, geld is een van de grootste problemen bij het plannen van een bruiloft. Als je er genoeg van hebt, geweldig, maar als je een begroting hebt, zoals de meesten van ons, kan het vaak onnodige stress veroorzaken. Kies wijselijk waar je geld uitgeeft, en waar je op bespaart. Bijvoorbeeld , het is verstandiger om te besparen op zaken zoals huwelijksbedankjes, alle soorten alcohol, decoraties, dan om te besparen op zaken als een fotograaf, visagist of eten.

Tips voor bruiden

Die je mee met tradities die geen enkele betekenis voor je hebben, alleen omdat …? Het huwelijk moet je levensstijlkeuzes, eigenaardigheden en dingen weerspiegelen die je uniek maken als een paar. Als je je niet op je gemak voelt als je een boeket hebt, sla het dan over. Je hoeft het niet perse  te doen. Hetzelfde geldt voor dingen als een bruidstaart aansnijden of een kousenband gooien. Je hebt de mogelijkheid om zelf nieuwe tradities te maken.
Er bestaat niet langer een vast recept hoe een bruiloft eruit zou moeten zien. “Bovendien, als je trouw bent aan je stijl en persoonlijkheid, zal alles een stuk eenvoudiger zijn dan te proberen iets te zijn dat je niet bent!

Bang om een Bridezilla te worden.

Het is de speciale dag van jullie samen. Zet jezelf eerst. Maak tijd voor jezelf om van de dag te genieten. Stel iemand aan die je vertrouwt, een bruidsmeisje, een weddingplanner, een vriend of een moeder, die op de dag met de kleine, moeilijke vragen van leveranciers of gasten kan omgaan, sterker nog, het is niet alleen op de dag dat je dit moet doen, maar ook vanaf de vroege planningsfase van je bruiloft. En als het gaat om het omgaan met de meningen van vrienden en familie, probeer kritisch en standvastig om te gaan met kritiek en meningen van familieleden. Laat ze begrijpen dat het jullie bruiloft is, niet die van hen. Ja, het is prima om jezelf deze keer als eerste te presenteren.

Een time out nemen

Huwelijksplanning kan stressvol zijn en zijn tol eisen, zowel van jou als van je partner. Een essentiële tip voor het plannen van een bruiloft is om ervoor te zorgen dat je rust kunt vinden met het omgaan van de weddingplannings achtbaan. Pas goed op jezelf en vergeet vooral niet om af en toe een time out te nemen, en even samen met je partner iets gezelligs ontspannends te gaan doen.

Iedereen meenemen om je jurk te passen

Het is echt geen goed idee, vooral als je van nature besluiteloos bent. Veel verschillende meningen kunnen je meer in de war brengen. En vaak door één stomme of vervelende opmerking , kun je al onzeker worden, terwijl je zelf zo van die jurk hield.

Wil je een exacte replica van een bloemstuk of jurk of zie je iemand anders anders rocken op Pinterest. Ten eerste als je af gaat op de foto van een jurk, die je niet hebt kunnen passen, is deze jurk misschien wel niet geschikt voor jou, wil je een ontwerp laten maken, vertrouw dan op je ontwerper.
Hetzelfde geldt voor bloemen; terwijl Pinterest afbeeldingen geweldig kunnen zijn om de toon of visie voor je dag in te stellen, probeer je niet te fixeren op details. Foto’s van bloemstukken kunnen vaak buiten het seizoen of geïmporteerde bloemen bevatten. Vertrouw op je bloemist om het uiterlijk te interpreteren met behulp van hun kennis en ervaring. Ze kunnen de beste seizoensgebonden bloemen vaak verkrijgen. Laat je bloemist zijn eigen creatieve flair inbrengen om iets moois te creëren in overeenstemming met jouw keuze.

Diy projecten huwelijksplanning

Onderschatting van de benodigde tijd

De vaardigheid en praktijk om zelf DIY projecten met succes uit te voeren. Afhankelijk van de grootte van je bruiloft, kan het opzetten of zelfs plaatsen van gemaakte doe-het zelf projecten een hele dag duren. Het laatste wat je wilt, is rood puffend door het gangpad lopen, omdat het arrangeren en instellen langer duurde dan je dacht.
Het is ook een van de vele belangrijke planningstips voor het maken van DIY bloemen, tenzij je van nature creatief bent, kan het een probleem worden om je eigen uitgebreide bloemstukken op je trouwdag te maken. Doe het zelf artikelen vertellen je niet hoe lang het duurt om je eigen bloemstukken te maken.
Of niet nadenken over de stijl bij het plannen van decoraties en bloemen. Houd bij het reserveren van je locatie rekening met de stijl van je locatie, met name de kleur en het ontwerp van bepaalde vaste elementen, zoals tapijten, muurkleuren en gordijnen. Deze kunnen vloeken met je geplande kleurenschema of stijl. Het plaatsen van een bloemstuk dat er in een schuur prachtig uitzag of een foto op Pinterest in een balzaal in Victoriaanse stijl werkt mogelijk niet. Zorg ervoor dat je bloemist of decorateur de omgeving kent bij het aanvragen van offertes.

tips huwelijksplanning trouwschoenen

Trouwschoenen

Niet denken aan het comfort en de hoogte van je trouwschoenen. Comfort is essentieel! “Je staat bijna 8 tot 12 uur letterlijk op je benen.
Dat is meer dan een hele werkdag en als je gewend bent aan een zittend werk, worden je voeten zelfs in sneakers moe.
Maak niet de fout om een maand voor je bruiloft te gaan shoppen voor schoenen. Denk eraan, als je in de winter gaat trouwen, is de kans groot dat er enkel winterschoenen in de winkels liggen, geen mooie zomersandalen.

De beste planner voor je huwelijk

Over Planning.

Het is echt gemakkelijk om in de val te trappen door te proberen de perfecte dag en de planning te creëren. Je kunt zeker veel doen om ervoor te zorgen dat je dag verloopt zoals jij het wilt, maar er zijn een paar dingen die je gewoon niet onder controle hebt.
Begin met de belangrijkste dingen en ga een beetje mee met de stroom. Ontspan op de dag en geniet van elk moment dat is echt een perfecte trouwdag!