trouwambtenaar

De Trouwambtenaar Babs

Trouwen met elkaar is één van de meest bijzondere momenten in je leven.Er gaat een hoop voorbereiding aan vooraf. Je wilt alles immers zo goed mogelijk regelen; de locatie, de kleding, het feest, de bloemen, de ringen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar op een heel belangrijk onderdeel van die dag, “de huwelijkssluiting” heb je vaak weinig of geen invloed. In veel gemeenten ben je gebonden aan vaste plaatsen en tijden om te trouwen en krijg je een ambtenaar toegewezen. Je kan dan alleen maar hopen dat deze ambtenaar aansluit bij wat jullie belangrijk vinden. De huwelijkssluiting wordt meestal gedaan door een ambtenaar uit de gemeente. Jullie kunnen ook  zelf een trouwambtenaar uitliezen. Die b.v. wel jullie huwelijkssluiting wil doen op die ene speciale locatie. De zogeheten Babs (Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Als je op zoek bent naar een ambtenaar die bereid is om jullie huwelijk te sluiten volgens jullie wensen, op de plek, het tijdstip en de manier die jullie wensen.Officiële gedeelte

Het officiële gedeelte van jullie trouwdag ligt vaak in de handen van een relatief vreemde ambtenaar uit de gemeente waar jullie trouwen, die naast jullie huwelijk nog vele andere huwelijken sluit die dag.

Gebonden aan een strak tijdsschema

Daarnaast brengt trouwen in het stadhuis vaak met zich mee dat je één van de vele bruidsparen bent die dag en gebonden aan een strak tijdsschema. Binnen een half uur sta je vaak weer buiten, want het volgende paar wacht.

kies een eigen ambtenaar

Door te kiezen voor jullie eigen plek en eigen ambtenaar van de burgerlijke stand voorkom je deze onrust.Als trouwambtenaar is het mogelijk om voor één dag beëdigd te worden in een andere gemeente en zo kan ik jullie officieel in de echt te verbinden.

Jullie Babs (Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand)

Mijn naam is Mariëlle Jongmans-Huising. Ik ben half 40, heb twee (jong) volwassen kinderen en ben al jaren gelukkig getrouwd.Sinds de zomer van 2001 ben ik in een gemeente in Gelderland werkzaam als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Aanstaande bruidsparen hebben hier veel mogelijkheden wat betreft hun wensen voor locatie en tijdstip. Ik merk dat het hebben van een keuze erg gewaardeerd wordt. Locatie en tijdstip kan je vaak zelf bepalen, maar de ene ambtenaar is de andere niet. Regelmatig word ik benaderd door paren uit andere gemeenten die waardering hebben voor mijn manier van huwelijken sluiten en mij vragen om ook hun huwelijk te voltrekken. Iets waar ik, als dat mogelijk is, graag aan voldoe.

ABS Alda van Uden

Sinds mijn 25e jaar ben ik ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Cuijk en in deze functie heb ik in september 2003 mijn 1.000e huwelijk voltrokken.
Hierdoor is dit onderdeel van mijn werk zeker geen automatisme geworden. Ik heb huwelijken voltrokken in het Duits, Engels, Frans, ook een keer in het Kuuks maar de meeste waren natuurlijk in het Nederlands.
Voor mij is het voltrekken van een huwelijk een eer omdat ik op de – tot dan toe – mooiste dag van het leven van het bruidspaar een belangrijke rol mag spelen.

BABS Jules van der Veldt

Geboren in 1947, ik ben getrouwd, vader en grootvader. Juist op het moment dat ik wist over veel vrije tijd te gaan beschikken – ik ben inmiddels met prepensioen – kon ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand worden in Cuijk. Ik doe dat ´werk´ ontzettend graag, omdat ik in alle bescheidenheid denk de mogelijkheid te hebben om de huwelijksvoltrekking tot een belangrijk onderdeel te maken op zo´n nog belangrijkere dag.