Gasten-bruiloft

Gasten, Familie en vrienden op je bruiloft ?

Je nodigt in Nederland bijna iedereen uit op je trouwfeest, alle familie vrienden en kennissen tot de buren, en ouders van vrienden. Zowel voor de officiële ceremonie en soms als voor het eten erna. Het is volkomen normaal dat je met 100 mensen op een trouwfeest bent. Het bruidspaar trouwt in het gemeentehuis in het bijzijn van de naaste familie, getuigen en/of vrienden.
Daarna vindt de kerkelijke inzegening plaats (wanneer men voor de kerk wil trouwen). Alle gasten wachten het bruidspaar op. Wanneer het bruidspaar de kerk betreedt, volgen de andere gasten pas.
Foto’s worden na de kerkelijke inzegening of voor de plechtigheid in het gemeentehuis gemaakt. Dat is afhankelijk van wat het bruidspaar zelf wil.Wie nodig je uit op je bruiloft

Maar tijden veranderen, en veel bruidsparen maken aan de hand van hun budget een gastenlijst. Wie nodig je uit voor je bruiloft! Ga samen zitten en schrijf beide op welke vrienden, familie belangrijk voor je zijn. Kom je aan het aantal gasten perfect, maar je kunt er ook ver boven zitten. Ga samen na welke gasten één van jullie beide niet kent, en schrap deze, zo houd je het aantal gasten over, wat echt belangrijk is.

De trouwlocatie

Nu je weet hoeveel gasten er komen op jullie bruiloft, kun je de locatie gaan boeken. Je kunt immers geen locatie boeken die voor minimaal 100 gasten is, als je er maar 50 hebt. En een te grote ruimte voor een klein gezelschap is minder gezellig. Zorg er wel voor dat je altijd een beetje ruimte hebt voor iets meer of minder gasten.