Trouwen in het buitenland

Steeds meer wordt er in het buitenland getrouwd op exotische eilanden en zonnige oorden. Er zijn organisaties die je hierbij kunnen helpen, en jullie de nodige informatie kunnen verschaffen. Er zijn veel reisbureaus die gespecialiseerd zijn in zowel huwelijksreizen als trouwen in het buitenland.
Welk reisbureau je ook kiest, let erop dat het bureau is aangesloten bij de ANVR en SGRRechtstreeks contact met de buitenlandse instantie. Als je het zelf regelt moet je rechtstreeks contact op met de buitenlandse instantie die jullie huwelijk gaat voltrekken. Zij kunnen aangeven welke documenten overlegd moeten worden om in het huwelijk te treden. In het algemeen heeft de buitenlandse instantie in ieder geval een geboorteakte en een verklaring omtrent je burgerlijke staat nodig.
Voordat je buitenlandse huwelijksakte in Nederland ingeschreven kan worden, dien je de huwelijksakte te laten legaliseren. Eerst moeten de autoriteiten van het desbetreffende land je akte legaliseren, daarna de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging in dat land.Kijk voor meer informatie op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wel komt er een hoop papierwerk aan te pas eer alles is geregeld, en zal je vaak naar de ambassade van het desbetreffende land moeten voor informatie. Willen jullie in het buitenland trouwen dan moeten jullie aan de eisen voldoen die de buitenlandse overheid stelt Tips trouwen in het buitenland: Hoe pak je dit aan? Ten minste twee maanden voor het huwelijk dien je aan de Burgerlijke Stand in het buiteland te melden dat jullie willen gaan trouwen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen in de vorm van een brief waarin je aangeeft op welke datum en tijdstip jullie wensen te trouwen. Bij deze brief moeten enkele documenten worden toegevoegd:

internationaal uittreksel van het bevolkingsregister

kopie van jullie paspoorten

Bewijs dat jij en je aanstaande ongehuwd zijn (te verkrijgen bij de Burgerlijke Stand in je woonplaats)

Let op Met uitzondering van het paspoort moeten het originele documenten zijn en ze mogen niet ouder zijn dan 6 maanden!

Tip: Een huwelijk of partnerschap betekent dat u een status krijgt, Als u het jawoord uitspreekt dan trouwt u automatisch in algehele gemeenschap van goederen.Tot slot, Wij wensen jullie en onvergetelijke trouwdag in het buitenland!

Tip trouwen in Frankrijk

Wilt u uw bruiloft op een unieke manier gaan vieren, dan bent u op Le Roc Foucaud in de Auvergne midden Frankrijk op het juiste domein. Lees meer