trends in stropdassen

Heb jij je zinnen gezet op een nieuwe stropdas voor bij je nieuwe pak? Of ga je trouwen en weet je niet zo goed wat door de moderne bruidegom gedragen wordt en wat helemaal hip is?

Bij de volgende stropdassen trends zit ook zeker iets voor jou tussen.De breedte van de stropdas

Breedte van de stropdas

De stropdassen worden weer iets breder dan de afgelopen jaren. Een populaire breedte is 8 cm. Maar om toch afwisseling in je garderobe aan te brengen, zijn de skinny stropdassen nog steeds in de modewereld te vinden.

Ook voor de bruidegom blijft de keuze uit smal of breed bestaan. Afhankelijk van de look die je wil creëren, kies je voor een smalle of juist een bredere das. In het algemeen kun je stellen: hoe breder de stropdas hoe klassieker je look. Een smalle stropdas daarentegen zorgt voor een moderne en stoere style.

De grote Comeback van de ruit

Stropdassen met ruitjes zijn weer helemaal hip en niet weg te denken uit de kledingkast van de moderne man. Klein geruit of iets groffer; alles kan. Let er wel op met welke mannen accessoires je combinaties maakt. Je wil immers niet als clown of man zonder smaak of zonder gevoel voor mode afgestempeld worden. Bij de combinatie van meerdere motieven, moet je op volgende regeltjes letten:

  • Wil je twee dezelfde motieven combineren, dan moeten de motieven qua grootte verschillen. Denk hierbij aan een fijn geruit overhemd en een grof geruite stropdas.

    Comeback van de ruiten stropdas

  • Bij twee verschillende motieven, is het juist belangrijk om twee motieven in dezelfde grootte met elkaar te combineren.

  • Om voor een rustig totaalplaatje te zorgen, is het handig om één kledingstuk in een rustige effen kleur te kiezen

De stropdas met camouflage motief

Je garderobe wordt in een oogwenk helemaal anno 2017 door een stropdas met camouflage motief te dragen. Deze military look is niet alleen in de bekende groen/ bruin tinten te verkrijgen, maar ook in blauw of rood. Door de keuze van deze kleuren wordt deze stropdas ietsje zachter en makkelijker te combineren. Draag de blauwe versie op een stoere spijkerbroek en een lichtblauw of wit overhemd. Wil je dat je stropdas meer opvalt? Kies dan voor het rode exemplaar.

Camouflage stropdas

Een heel bijzonder stropdas

Ga je trouwen en wil je je mannelijke gasten met een heel bijzonder presentje verrassen? Laat dan stropdassen in jouw thema kleur met jullie initialen en jullie trouwdatum op de achterkant van de stropdas bedrukken. Zo hebben je gasten meteen een passende accessoire voor jullie bruiloft en ook nog een mooie blijvende herinnering aan een heel bijzondere dag. Het ideale bedankje voor je mannelijke gasten. Stropdassen met logo zijn al mogelijk vanaf 10 stuks. Wat ook voor een leuk effect zorgt, is als jij als bruidegom een strikje in dezelfde kleur als de stropdas van je mannelijke gasten draagt. Dan val je als bruidegom toch op, maar pas je ook in het plaatje.

Stropdassen kleuren

Wat de kleuren betreft, heb je ook dit jaar de keuze uit heel veel kleuren.

Meestal worden de lichtere kleuren in de zomer en donkere tinten in de winter gedragen. Anno 2017 horen blauwtinten en roodnuances tot de gevraagde kleuren voor stropdassen. Kleurnuances als roodbruin, koper en kersenrood, hemelblauw, indigo en koningsblauw worden ook in 2017 gedragen en zijn makkelijk te combineren. Draag bijvoorbeeld een lichtblauw overhemd en combineer deze met een koningsblauwe stropdas met een donkerblauw jasje. Om je outfit af te ronden kun je er ook een mooi pochet met een leuk paisley motief erbij dragen. Ga je liever voor de rood tinten. Combineer dan een rode stropdas met een grijze pak. En draag hierbij een paar passende rode manchetknopen.

Het maakt niet uit of je voor een rode of een blauwe stropdas kiest. Met deze kleuren kun je je dit jaar zeker laten zien. Met de bovengenoemde tips wordt iedere bruidegom outfit een echte hit!