Gelegenheidskleding-avondkleding bruiloft

Gelegenheidskleding Feestkleding

Avondkleding en gelegenheidskleding voor speciale gelegenheden zoals bruiloft of feest.

Lang niet altijd wordt van tevoren aangegeven wat de dresscode van een feest is. Jammer, want het zou een hoop ellende kunnen schelen. Er zijn ongetwijfeld momenten dat je je beter voelt dan wanneer je op een feest verschijnt in een supersexy outfit of opvallende galakleding, terwijl vrijwel alle andere gasten er bij lopen in jeans of vrijetijdskleding. Zelfs als er wél een dresscode op de uitnodiging staat weten veel mensen niet precies wat er met de verschillende termen bedoeld wordt. Voor de directe familieleden van het bruidspaar wordt er zowieso feestelijke kleding gedragen, voor de heren een kostuum, en dames een mooi mantelpakje, of jurk. Maar het kan zijn dat het bruidspaar een andere dresscode aangeeft.

kleding gasten moeder bruid

Tips voor de kleding van jullie gasten

Als je dacht dat alleen jij er geweldig uit moet zien hooo!! Vooral de vrouwelijke gasten pakken graag uit voor een bruiloft outfit. Ben je uitgenodigd voor een bruiloft en op zoek naar een outfit die perfect bij deze bijzondere gelegenheid past?

Waar vind je avondjurken en feestelijke kleding

Bij Be First Galaboetiek in Almere vind je cocktail en avondjurken in alle kleuren en maten. Ook voor de bruidsmeiden en moeder van de bruid!

Bij Dreamdresses in Arnhem vind je duizenden jurken voor de gasten! Of je gasten nou peipjong zijn of ouder, hier vind je alles op het gebied van feestelijke kleding. Ook voor de bruidsmeiden, en speciale kleding voor de moeder van de bruid.

Leurink mode in Borne heeft onder andere een uitgebreide collectie voor bruidsmoders. Bijzondere avondkleding, feestelijke pakjes, jurkjes. Voor elk type bruiloftgast een geslaagde outfit.

Bij Santerello in Breda vindt je een hele etage gelegenheidskleding, avondjurken, en kleding voor de moeder van de bruid.

Gelegenheidskleding gasten bruiloft

De moeder van de bruid

De moeder van de bruid schitterd natuurlijk de hele dag naast de bruid, en vooral voor haar is de kleding dan ook erg belangrijk. Misschien is het wel verstandig dat jij als bruid samen met je moeder gaat shoppen, of misschien heeft jou bruidsmodezaak ook wel een afdeling gelegenheidskleding, waar je moeder zeker zal slagen.

De avondkleding van Sonia Peda is perfect voor de moeder van de bruid,modieuze elegante creaties.

Moder van de bruid

Hieronder de dresscodes.

Tenue de ville

Tenue de ville betekent letterlijk stads kleding. Dat wil zeggen nette kleding voor overdag (geen avondkleding). Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panty of kousen (geen blote benen) en eventueel een hoed. Voor heren een net pak, al dan niet driedelig, donkerblauw of grijs (niet bruin), met overhemd en das, zwarte schoenen en donkere sokken.
Donker pak Hetzelfde als tenue de ville, maar dames geen hoed. Informeel: Een jurk, pakje of broekpak. En dat mag dus óók volgens de laatste trouwkleding-beauty. Voor heren een pak of combinatie met das.White tie

Een lange feestelijke avondjurk met een groot décolleté en lange handschoenen. Rok of gala uniform voor heren.

Black tie

Een korte of lange avondjurk voor dames, eventueel een lange rok. Klein décolleté en halflange handschoenen. Voor heren een smoking.

Avondkleding

Een lange of korte avondjurk voor dames. Al dan niet high fashion. Heren hebben de keus tussen rok of smoking.

Cocktail

Mode om mee uit te pakken! Een korte, feestelijk jurk of rok.
Heren in donker pak of een smoking.

Cocktailjurk

Thema Kleding

Tegenwoordig worden er steeds meer feesten gegeven waar een thema aan verbonden is. De gasten die uitgenodigd zijn voor het themafeest komen vervolgens voor een keuze te staan. De keuze om themakleding te gaan kopen in de winkel of gebruik maken van de mogelijkheid om themakleding te gaan huren.