Bruidsmode

Op je trouwdag wil je er natuurlijk op je best uitzien. Voor de bruid betekent dat een prachtige bruidsjurk. Die zijn er gelukkig in talloze stijlen: van heel uitbundig tot wat ingetogener. Wit en pasteltinten zijn de meest populaire kleuren in bruidskleding. Ook de sluier is weer helemaal in voor de romantische bruid. Mini en broekpakken zijn helemaal uit. De bruid mag weer romantisch zijn. In Barcelone zijn de ontwerpers al volop op de rode loper geweest om hun nieuwste collecties te showen. De trend  is veel kanten draperingen laag over laag, hoge halslijnen en open ruglijnen. Maar vooral romantiek. De sluier en sleep vol applicaties van pareltjes en strass, het kan niet genoeg zijn. Ook willen designers zich graag laten inspireren door de glamour van weleer. Voor de bruidscollecties van nu zijn dat vooral the roaring twenties.Trends in Bruidsmode

Ook al is Bruidsmode relatief tijdloos, toch zijn er elk seizoen weer andere accenten. Het mag ook eens wat korter ja, al is knielengte voorlopig wel het ‘minimum’. De A-lijn is hierbij het populairst, zowel in sobere als in zwierige uitvoering.De naam zegt het eigenlijk al: een A-lijn loopt zoals de letter A. En dat betekent: boven wat smaller en wijd uitlopend aan de onderkant. Dat kan vanaf de schouders zijn, maar ook onder de buste. En welk figuur je dan ook hebt, de A-lijn flatteert in principe elk figuur. Bolero’s met lange of korte mouwen, bruidsjassen of een heuse cape mag zeker : je hoeft echt niet te staan bibberen in je jurk.. Strikken. Van voren, van achteren, van opzij, om de nek of om je middel. Strikken zie je overal in terug in de bruidsmode die nu op de catwalk verschijnt. Je ziet strikken in dezelfde kleur als de bruidsjurk maar ook in alle andere kleuren van de regenboog. Daarnaast zien we het jasje terugkomen op de catwalk zoals we dat voor 2009 ook al zagen maar nu in een iets ruimer vallende variant dan de bolero. Vaak ook met een kort mouwtje i.p.v. een langer mouw. Magische rugdecolletés, prachtige kant en retro glamour. Centuren gekleurd met glitters of met strikjes: Ceinturen zijn in veel uitvoeringen verkrijgbaar, perfect want met een centuur kun je je taille op allerlei creatieve manieren benadrukken.

Demetrios-trouwjurken

Demetrios bruidsjurk collectie 2021

Trouwjurk

Dé bruidsjurk is nog steeds wit, maar toch wordt er al eens met kleuren geëxperimenteerd. Dit seizoen is dat vooral een vleugje roze en taupe. De tijd van stijve trouwjurken is voorbij. De stof mag de lijn van je lichaam volgen en soepel rondom je bewegen, waardoor je een heel zwierig en zwevend effect krijgt.

Demetrios-trouwjurk

Trouwjurk Demetrios collectie 2021

Trends in de bewerkingen

Ruches, veren, driedimensionale bloemen, ‘handstitched’ kristallen en veel andere versieringen die zorgen voor volume en vrouwelijkheid zijn komend jaar niet te missen. 2019 is echt het jaar van de romantische trouwjurk. Driedimensionale bloemen en blaadjes, gemaakt van een zachte stof, zijn erg populair en behoren tot één van de favoriete decoratievormen.Kenmerken

Een ivoor kleur en een wijde rok dat zijn de kenmerken van de bruidsjaponnen. Het verschil zit ‘m in de details. Dit jaar hebben de ontwerpers hun oog laten vallen op decolleté en bijzondere ruglijnen, maar ook zeker de zeemeermin jurk blijft terug komen in de collecties.

Bruidsschoenen

Een erg belangrijk aspect bij je trouwjurk zijn de trouwschoenen, denk niet van niemand ziet mijn schoenen onder mijn jurk, bekijk maar eens wat foto’s van bruiden. Zorg dat je een goede hakmaat kiest waar je de hele dag op kan staan. Loop je schoenen van te voren uit. En neem altijd reserve schoenen mee. Durf te experimenteren met kleuren.

Bruidslingerie

Onder de jurk hoort mooie bruidslingerie. De lingerie is erg belangrijk onder je trouwjurk. Het zorgt voor de juiste perfectie van je hele trouwoutfit.

Bruidssluier

De sluier is toch wel het meest geliefd bij bruiden, en zeg nou zelf, een sluier maakt een bruid pas echt bruid. Of je nu lang, kort, los of opgestoken haar hebt, een sluier past altijd. Je kunt gaan voor een elegante birdcage sluier, of voor een mega kathedraal sluier, kijk gewoon welke het beste bij je trouwjurk past.