vrijgezellenfeestenEen vrijgezellenfeest organiseren?

informatie en tips voor een geslaagd vrijgezellenfeest

Een vrijgezellenfeest is een feest dat door vrienden van de bruid en bruidegom georganiseerd wordt om afscheid te nemen van het vrijgezellenbestaan voordat de bruid en bruidegom in het huwelijk treden. Het feestje voor de bruid wordt doorgaans door een groep vriendinnen van de bruid georganiseerd, het feestje voor de bruidegom door een groep vrienden van de bruidegom.Bruid of bruidegom

Het vrijgezellenfeestje is er doorgaans op gericht om de bruid of bruidegom voor paal te zetten. De locatie, de dag, het tijdstip en het antwoord op de vraag óf er überhaupt een vrijgezellenfeestje gaat komen, dient bij voorkeur tot op het laatste moment geheim te worden gehouden om zo de vrijgezel in kwestie zo veel mogelijk te verrassen.

Opdrachten vrijgezel

Het is gebruikelijk dat de vrijgezel tijdens het vrijgezellenfeest in een opvallend kledingstuk wordt gehesen, zodat hij of zij duidelijk te herkennen is. In deze hoedanigheid dienen vaak één of meerdere gênante opdrachten uitgevoerd te worden.Soms gaan de vrienden zeer ver hierin, tot op of over de grens van wat voor de bruidegom of het koppel toelaatbaar is.

Speciale arrangementen

Voorbeelden zijn het inhuren van strippers of zelfs of een bezoek aan de Bananenbar.Sommige bedrijven zijn volledig ingespeeld op vrijgezellenfeesten en bieden daarom speciale arrangementen aan om de dag tot een succes te maken – hetzij voor de vrijgezel, hetzij voor de overige feestgangers. Zo is er bij sommige paintballverenigingen standaard een konijnenpak voor de vrijgezel aanwezig, zodat de vrijgezel – die geen wapen krijgt – tijdens een potje paintballen door de feestgangers vrolijk opgejaagd kan worden.

Workshops bruid

Voor de bruid bestaan er ook zogezegde workshops zoals make-up workshop, een lied opnemen, of een servies maken.

Het budget

Het is de gewoonte dat de gasten en organisator voor zichzelf en de bruidspersonen betalen. VanHarte adviseert om in ieder geval één keer als gezelschap bij elkaar te komen. Het budget voor het evenement kan dan in overleg worden vastgesteld. De andere keuzes kunnen pas worden gemaakt wanneer het budget bekend is.

De locatie voor het feest

Zoek een lokatie die past bij het feest en bij uw idee. Vaak wonen de gasten verspreid over het land. Hou in dat geval rekening met de mogelijkheden die lokaties bieden voor overnachtingen. Het feest (gedeeltelijk) bij iemand thuis vieren, is overigens ook heel gezellig. En budgettair aantrekkelijk !

Verrassingen voor bruid & bruidegom

Misschien is het u gelukt om het hele evenement geheim te houden. Zo niet, dan zijn er altijd nog legio mogelijkheden waarmee u de toekomstige bruid(egom) kunt verrassen. Maak een leuk lied en zing het bij binnenkomst.

Er zijn 1001 manieren waarop je een vrijgezellenfeest kunt vieren.

Hoe kies je daaruit nu iets wat de bruid of bruidegom zal aanspreken? ken je de vrijgezel persoonlijk en weet je dus ook waar zijn of haar interesses liggen. Houd daar rekening mee bij het plannen van het uitje. De kosten voor het vrijgezellenfeest worden meestal verdeeld onder de gasten. Als alle voorbereidingen getroffen zijn, heb je als het goed is nog ruim de tijd tot het ook echt zover is. De dag van het vrijgezellenfeest is aangebroken. Zorg dat de vrijgezel in kwestie op de afgesproken tijd aanwezig is (desnoods haal je hem of haar zelf thuis op) en laat het feest maar beginnen!

Niemand Bobt!

Geen vragen meer wie er rijdt na een gezellig avondje uit.
Themafeest naar keuze, na afloop blijven slapen op dezelfde locatie.De volgende morgen kunt u aanschuiven bij de uitgebreide brunch.

Piama Party

Lekker luchtig in pyjama gekleed doet u diverse spelen. Leg voor elke logee een pakketje klaar met een geweldige pyjama, gezichtsmasker klaar Wat kan iemand doen tijdens het slaapwandelen, en hoe ga je om bij het betrappen van een inbreker!

Pimp your ride!

Bij deze superleuke groepsworkshop kom je op een doodgewone fiets aan, en maken jullie gegarandeerd de blits als je weer wegrijdt. Iedereen maakt in groepjes of alleen een bepaald accessoire. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsmand en/of tas, zadelhoes, spaakversiersels etc. Maak een heuse bling bling-linten-tierlantijnen-kleurexplosie-fiets, een Ferrari-tweewieler of een hip woon-werkverkeer vervoersmiddel. Leuk voor vrijgezellenfeestjes maar natuurlijk komt ook de bedrijfsfiets in aanmerking voor een make-over. Hoe meer deelnemers, hoe meer accessoires! Neem hem gelijk mee de stad in voor de rest van het feest!

Vrijgezellenfeest organisatie met z’n tweeën

Zoek om te beginnen een medeslachtoffer voor het organiseren van het vrijgezellenfeest, zodat je het zware werk kunt verdelen. Twee weten meer dan één en vele handen maken licht werk en zo. Bijkomend voordeel is dat je samen kunt ‘vergaderen’ onder het genot van enkele welverdiende alcoholische versnaperingen. Begin op tijd! Activiteiten en locaties voor het vrijgezellenfeest moeten vaak maanden van tevoren geboekt worden.

Het vrijgezellenfeest budget Bepalen

Hoeveel ga je uitgeven? Bepaal eerst wat je wilt uitgeven voor het vrijgezellen feest. Als je eerst een hapje wilt eten en daarna de kroeg in, red je het niet met 50 euro peepee. Laat staan als je het in je hoofd hebt gehaald om ’s middags iets actiefs te doen. Denk ook aan de kosten van vervoer. Regel een taxibusje of kijk pa lief aan. Stel prioriteiten. Begin met het regelen van de onmisbare onderdelen. In volgorde van belangrijkheid zijn dat: 1. drank 2. alcoholische versnaperingen en 3. iets te drinken. Houd er rekening mee dat een verre neef of oude schoolvriend waarschijnlijk minder diep in de buidel zal willen tasten voor het vrijgezellenfeest dan broers/zussen en beste vrienden.

De feestlocatie

Neem eerst een optie bij de feestlocatie(s) en maak je boeking pas definitief als alle deelnemers hebben gedokt. Vraag een schriftelijke bevestiging van alle afspraken die je maakt met activiteitenbureaus en restaurants voor het vrijgezellenfeest.

Het boeken van een vrijgezellenfeest

Hebben jullie besloten wat de locatie en het entertainment voor het vrijgezellenfeest is, is het tijd om alles te gaan boeken. Reserveer altijd uiterlijk één maand van te voren. Zorg ook voor een offerte met datum, tijden, prijzen en wat je er voor krijgt.

Het feest

Vandaag draait alles om de vrijgezel. Bezorg hem of haar een fantastische dag. Zelf treed je op als kleuterleidster ( ‘zijn we er allemaal?’ ), groepsleider ( ‘wij hadden hier gereserveerd geloof ik’ ), spreekstalmeester ( ‘en daarom, geacht feestvarken, heffen wij vandaag het glas’ ), penningmeester ( ‘de pot is weer op, dokken graag’ ) en vaderfiguur ( ‘zou je niet eens aan de cola gaan?’ ). Voorzie de vrijgezel op gezette tijden van een drankje. De ervaring leert dat de anderen dan schoorvoetend volgen, uit solidariteit.

Een Wijze raad

Een wijze raad: doe het niet. Het is echt niet grappig. Voor de groep zelf is de lol er na ongeveer een kwartier af. En argeloze omstanders liggen al helemaal niet dubbel van het lachen. Die hebben alle mogelijke creaties al zes keer voorbij zien komen, inclusief het poesie-album, de condooms en de wip. Louter koele, ja zelfs afkeurende blikken zullen je deel zijn. Er zijn zelfs al uitgaanscentra die lollig uitgedoste vrijgezellenclubs weren. Zegt genoeg hè. Dus. Succes!