catering-partyservice-bruiloft

De organisatie van een bruiloft is een tijdrovende zaak en het is niet altijd eenvoudig om daar zélf tijd voor in te ruimen. Misschien geldt dat ook voor jullie ? want de catering is een belangrijk onderdeel daarvan. Heb je een feestlocatie waar je zelf alles regelt kan je een catering of partyservice inhuren. Een Cateraar helpt je bij het organiseren van een feest, buffet, barbecue, receptie of andere feestelijke aangelegenheid. Mocht je je bruiloft buiten vieren b.v. in jullie eigen tuin dan kan een partyservice je uitkomst bieden. Zij verzorgen de feesttent de tafels en stoelen, en de hele entourage. Ook het diner en s’avonds de hapjes en drank. Je kan tegenwoordig ook snel en eenvoudig online offertes bij meerdere cateraars aanvragen. De vele mogelijkheden in combinatie met de juiste prijs en kwaliteit maakt een cateringbedrijf zo uniek in deze branche! Probeer eerst maar eens een keuze te maken voor één catering service. Houdt je van zekerheid? Kies dan een cateraar met redelijk wat ervaring op huwelijk en trouwfeesten. Geen trouwfeest zonder lekker eten! laat je voor nu goed adviseren en voor straks: “Smakelijk eten!”Catering op je bruiloft

Partyservice en catering een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Vaak verzorgd de feestlocatie dit voor jullie, maar heb je zelf een feestlocatie bijvoorbeeld thuis of een wijkgebouw, dan kan je voor een cateringbedrijf kiezen. Deze kunnen de hele organisatie van jullie feest uit handen nemen, verzorging van de feesttent servies diner en de hapjes. lees hier beneden meer over het uitzoeken van een cateraar.

Tips voor de catering

De catering of is meestal het grootste kostenplaatje van de bruiloft (45-50% van de meeste bruiloft budgetten).
Kies daarom zorgvuldig uw cateraar. Besteed voldoende tijd met uw cateraar om te praten over uw budget, d e stijl van de bruiloft die u wilt , en het soort eten of diner dat u wilt. Als u onbekend bent met de cateraar, plan dan altijd een “proeverij” om te proeven van hun culinaire vaardigheden en nemen er nota van dat het voedsel aantrekkelijk gepresenteerd wordt. Controleer de referenties! Veel bruiden vragen naar referenties, maar bellen nooit.
Maak ten minste twee referentie-telefoontjes. Niet verlegen zijn, bruiden praten graag over hun bruiloft!

Bij het in huren van uw cateraar, vraag dan zeker over het servies wat ze zullen gebruiken.

Sommige cateraars omvatten alle servies in hun prijs – maar komen aan met oude bekraste en versleten borden. ( of in het ergste geval plastic).
Dus, vraag om een monster van het servies, om ervoor te zorgen dat de couverts mooi zijn en passen bij de rest van uw bruiloft decoratie.
Service is een uiterst belangrijk element bij de keuze van uw cateraar.
Vergeet niet te vragen over de verhouding van het serverend personeel voor de gasten.
Nu kan dit variëren, afhankelijk van het type eten je hebt, is het een geserveerd diner, of buffetvorm, dit scheelt aanzienlijk in het serverend personeel. Een goede vuistregel is om een ober te hebben voor de 8-10 gasten.

Bij het bepalen van een definitieve telling bij uw cateraar , moet je ook in gedachten houden dat er een maaltijd voorzien kan worden
voor uw entertainer (DJ of band), fotograaf of videograaf.
En zorg ervoor dat deze gescheiden van uw gasten zitten.Veel cateraars zullen de prijzen baseren op een minimum of “gegarandeerd” aantal gasten.
Veel baseren hun cijfers op een minimum van 100 gasten. Als de uiteindelijke beoordelingen telling minder dan honderd,
kan er een extra vergoeding gevraagd worden..Of de decoraties inbegrepen zijn in de prijs van de traiteur.

Vraag om foto’s van hun decoraties. Sommige cateraars die buffetten of diners verzorgen zullen
ook bloemstukken en andere versieringen aanbrengen. Als je al een bruiloft thema in kleur hebt, overleg dan met uw cateraar over
uw kleurenthema zodat alle decoraties en bloemstukken zullen coördineren.
Een recente trend bij buffetten en diners is om een menu bordje te plaatsen bij het couvert.