Bruiloft-tips

Een bruiloft is éénmalig, en het is jullie dag. Die mag je inrichten zoals jullie dat zelf willen. Hoe persoonlijker je bruiloft is vormgegeven, hoe mooier. Als je het aan ons zou vragen ? Ga dan uit van je persoonlijke wensen voor je bruiloft, en mix dat een klein beetje met de gevoelens van de mensen om je heen, omdat deze dag de meest mooiste dag van je leven moet worden. Tip: je kunt prima trouwen en alles zelf regelen dat scheelt nogal in de kosten.

Advies voor je bruiloft

Het doel van de dag is om te trouwen. Al het andere zou fout kunnen gaan, maar als je aan het eind van de dag getrouwd bent, was het een geslaagde dag. De bruiloft is slechts één dag, dus zorg ervoor dat je zoveel mogelijk (of zelfs meer) voorbereiding doet om een fundament te leggen voor het leven van het huwelijk dat voor je ligt. Niemand zal zich herinneren wat je kleurenschema na 10 jaar was, maar ze zullen onthouden hoe je ze gemaakt hebt en zullen observeren hoe je de geloften beleeft die je maakt

Op de dag van de bruiloft

Omarm alles wat ‘fout’ gaat als een toevoeging van individualiteit aan je dag! Ik weet dat het een cliché is, maar probeer het er echt mee te doen. De dag zal zo snel gaan, dus geniet gewoon van alles! Geen paniek: zelfs als het ergste gebeurt, kan het soms iets geweldigs worden. Weet dat wat er ook gebeurt gedurende de dag, je vrienden en familie zo blij en blij voor je zijn dat niets anders er echt toe doet. Heb op de dag iemand anders dan uzelf die het plan van de dag kent. Stap een stap en geniet van de dag voor jullie twee. Het belangrijkste is dat je elke minuut geniet. Neem elk moment in je op en geniet ervan. Als het mogelijk is, ontsnap dan 5 minuten samen om je gedachten te verzamelen en alles mee te nemen !!! Het is zo’n wervelwind

Maak je bruiloft van jou

Houd het simpel en wees een beetje egoïstisch (het is jouw dag en je doet het maar één keer!) Het is een viering van jou en de liefde van je partner voor elkaar, dus laat je niet teveel vastgrijpen in wat een bruiloft zou moeten zijn. Maak het uw eigen, iedereen zal het geweldig vinden! Maak je geen zorgen over wat andere mensen denken over dingen anders doen . Traditie is geweldig, maar wees niet bang om dingen te veranderen die passen bij wat belangrijk voor je is , iedereen is anders! Compromis niet. Als je een visie hebt, houd je eraan. Wees jezelf, wees niet bang om dingen anders te doen, wees origineel en heb plezier want dat is jouw dag en het zal de dag zijn dat je je een leven lang zult herinneren.

Organisatie

Wees zo georganiseerd mogelijk en voel je niet slecht over het vragen aan mensen om te helpen met arrangementen. Het zal je veel tijd en zorgen besparen. Accepteer hulp! Mensen zullen worden vereerd en blij zijn om je te helpen bij de voorbereidingen voor je grote dag. Wees voorzichtig met de tijd, want je hebt misschien het gevoel dat je veel tijd hebt om dingen voor de bruiloft te voltooien, maar voordat je het weet, is het de maand, week van de bruiloft.

Wat voor bruiloft wordt het?

Je kan kiezen voor een thema bruiloft met kleur, een boerenbruiloft in een oude schuur, een romantische bruiloft in een kasteel, of een strandbruiloft is ook erg populair! Maar je hoeft natuurlijk niet perse een thema te kiezen, een gewone traditionele bruiloft is nog het meest populair. De meeste bruiloften duren tot in de late uurtjes, maar steeds meer bruidsparen kiezen tegenwoordig toch voor een eindtijd van bijvoorbeeld tot 1.00, de tijd dat het duurde tot de laatste gast weg ging is niet meer zo populair. Mede ook doordat het leuker is de bruiloft met alle gasten af te sluiten.

Wat kost een bruiloft

Een bruiloft met alles erop en eraan kost al gauw 15.000 euro, dan spreken we over de bruidskleding, het trouwvervoer, kortom alles wat je nodig hebt om te trouwen en een bruiloft te vieren. Maar het ligt eraan hoeveel gasten je hebt. Met een budget van 5000 € kan je ook een bruiloft organiseren.

Leuke tips om een bruiloft net een tikkie meer flair te geven

Als jullie van jullie bruiloft een echt dansfeest willen maken, bespaar dan zeker niet op jullie band of DJ, want deze zorgt er mee voor of jullie feest staat of valt!

Vertrouw op het nemen van jullie foto’s en video niet op de goodwill van “Ome jan ” dit loopt altijd mis !!! Zorg voor een professionele fotograaf en cameraman. Je trouwt uiteindelijk maar 1 keer, en het zou zonde zijn als je dan met onscherpe foto’s blijft zitten of een film die nooit afgewerkt wordt!

Denk ook eens aan wat randanimatie voor de kinderen. (Springkasteel, clown…enz)

Al eens gedacht om van jullie trouwfeest een themafeest in kleur te maken?

Een “vrijgezellen-koppel” verkiezing heeft ook altijd succes! Vergeet ook geen klein geschenkje te voorzien.

Het wegwerpen van het bruidsboeket mag dan al vreselijk traditioneel zijn, het is en blijft een leuke gebeurtenis van het avondfeest.

De indeling van jullie tafels kan ook op een ludieke wijze worden ingekleed. Je kan bijvoorbeeld de tafels indelen volgens jullie lievelings muziek/films.
Jullie avondgasten kunnen dan bijvoorbeeld bij het binnenkomen ook een filmticket krijgen met daarop de film/muziek van hun aangewezen tafel. De DJ of band kan dan helpen met de tafels mee af te roepen terwijl hij de filmmuziek speelt van die tafel die aan beurt is!

Wat ook altijd succes heeft is het leggen van wegwerp camera’s op de tafels.

Bedenk als geschenkje voor de ouders eens iets anders dan bloemen. Bijvoorbeeld een leuke fotokader van de kinderen, uiteindelijk verlaten jullie het ouderlijk nest en dat doet de ouders altijd een beetje pijn…dit helpt misschien de liefdespijn een beetje te verzachten 🙂

Een live muziek tijdens het eten/receptie en feest valt ook altijd in de smaak.

Om jullie vrienden van de vrijgezellenavond de wind uit de zeilen te nemen,kunnen jullie bijvoorbeeld ipv een naamkaartje een bezwarend foto(tje) op de tafel achter laten.

Een babbelbox is ook altijd een HIT (korte reactie van jullie gasten op video, hoe later op de avond hoe beter!!!!). Vraag aan jullie cameraman of hij hiervoor eventueel een 1/2uurtje wil uittrekken.

Last but not least. Zorg voor een origineel gastenboek, en zorg daarbij dat een familielid (zus of broer) dit gastenboek een beetje promoot, zodat jullie gasten het zeker niet vergeten te tekenen.