Trouwen in

Informatie 

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.Eigen Trouwlocatie

Om op uw eigen gekozen locatie te kunnen trouwen moet u, samen met de eigenaar of beheerder van de locatie, een verzoek indienen om deze locatie eenmalig als trouwlocatie aan te wijzen. Het verzoek wordt getoetst aan de voorwaarden, waarbij het mogelijk is dat de locatie ter plekke wordt bekeken en beoordeeld. Hierna ontvangt u een beslissing op het verzoek.
U kunt een verzoek indienen via het aanvraagformulier vrij trouwlocatie.  In het formulier staan ook de voorwaarden vermeld waaraan een locatie moet voldoen.

Gratis trouwen

Een kosteloos huwelijk is alleen mogelijk als één van de partners is ingeschreven in de Basisregistratie personen van de gemeente Kampen. Daarnaast moet u in het bezit zijn van een Meedoenbon. Een Meedoenbon kunt u aanvragen bij de Meedoenbalie in het stadhuis als uw netto-inkomen maximaal 10% boven bijstandsniveau ligt.

Tarieven trouwen Kampen

Overzicht kosten

Meer informatie over trouwen in Kampen

Stadhuis Kampen
Burg Berghuisplein
18261 DD Kampen
Tel: 0383 392999 
Website: www.kampen.nl
E-mail: info@kampen.nl

Trouwlocaties

Trouwlocaties

De Broederpoort
De Stadsgehoorzaal
Tweemastbrigantijn ?‘Jannes van Campen’
Stoom-salonschip ‘Succes’
Museumboerderij
Oude Stadhuis
Sint Annakapeln

Ide Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen (Oude Stadhuis) kan vanaf 10.00 uur en alleen op de even uren getrouwd worden.

Voor de zaterdag zijn de tijden:

  • 10.00 en 11.00 uur (ochtendtarief)
  • 12.00, 13.00 en 14.00 uur (middagtarief)

Trouwleveranciers in de gemeente Kampen

Trouwringen

Bruidssuite

Bedankjes