Trouwen in

Informatie 

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.Trouwambtenaar

Is er een klik bij één van onderstaande trouwambtenaren, dan is het mogelijk een voorkeur uit te spreken voor die persoon. Houd er wel rekening mee dat de gemeente altijd een andere ambtenaar aan kan wijzen i.v.m. ziekte, vakantie enzovoorts.

Ook is het mogelijk om het huwelijk te laten voltrekken door een BABS van buiten de gemeente Moerdijk. Voorwaarde is wel dat deze persoon al een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand is. Kijk voor meer informatie op ‘eigen trouwambtenaar aandragen‘. Daar vindt u ook het aanvraagformulier. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Maandag- en woensdagmorgen om 09.00 en 09.30 uur kun je kosteloos trouwen op de locatie Zevenbergen. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente Moerdijk.

Meer informatie over trouwen in Moerdijk

Gemeente Moerdijk
Pastoor van Kessellaan 15
4761 BJ Zevenbergen
Tel: 0168 373600
Website: www.moerdijk.nl
E-mail: info@moerdijk.nl

Trouwlocaties

Trouwlocaties

De gemeenteraad vindt dat trouwen in principe ook op iedere andere locatie mogelijk moet zijn. Het is immers jullie dag en jullie bepalen het verloop ervan. Dit noemen we een alternatieve locatie. Deze locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Bekijk hier de voorwaarden voor een alternatieve locatie.  Als jullie iets in gedachte hebben is het raadzaam om dit schriftelijk voor te leggen, zodat dit gebouw eenmalig als trouwlocatie aangewezen kan worden: alternatieve trouwlocatie aanvragen.

Dit zijn de vaste trouwlocaties:
• Gemeentehuis in Zevenbergen (Trouwkamer, Raadzaal)
• Stadhuis in Klundert
• Mauritshuis in Willemstad

Trouwleveranciers in de gemeente Moerdijk

Bruidsmode

Bruidsmode

Santerello

Santerello De Trouwbeleving in Breda!
Nieuwe Ginnekenstraat 9
4811 NM Breda
Tel: +31 76 785 79 82

Bruidsmode regio Moerdijk

Trouwkostuums

Trouwkostuums

Santerello

Santerello De Trouwbeleving in Breda!
Nieuwe Ginnekenstraat 9
4811 NM Breda
Tel: +31 76 785 79 82

Gelegenheidskleding

Feestelijke kleding

Santerello

Santerello De Trouwbeleving in Breda!
Nieuwe Ginnekenstraat 9
4811 NM Breda
Tel: +31 76 785 79 82

Trouwringen

Bruidssuite

Bedankjes

Weddingplanners