Trouwen in

Informatie 

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

U kunt uw geregistreerde partnerschap omzetten in een huwelijk. U moet dan bij de gemeente een akte van omzetting laten opmaken. Vanaf 1 september 2015 kan een partnerschap in iedere gemeente in Nederland omgezet worden. Dat hoeft dus niet meer in uw eigen woonplaats.

Kosten trouwen

Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 16.00 uur € 437,70

Zaterdag en ADV dagen van 09.00 – 16.00 uur € 583,50

Dinsdag en donderdag tussen 09.00 – 10.00 uur

gratis

Overige kosten

Trouw/ Partnerschapsboekje (normale uitvoering) € 27,55

Uittreksel uit de registers van de burgelijke stand € 11,80

 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten van het huwelijk

Gratis trouwen

Je kunt op dinsdagmorgen om 09.00 uur en om 09.30 uur gratis trouwen. Dit geldt alleen voor de inwoners van de gemeente.

Meer informatie over trouwen in Cranendonck

Gemeente Cranendonck
Capucijnerlaan 1
6021 CA Budel
Tel: 0495-431222 
Website: www.cranendonck.nl
E-mail: info@cranendonck.nl

Trouwlocaties

Trouwlocaties

In de gemeente Cranendonck worden de huwelijken voltrokken in het Kasteeltje Cranendonck en in het gemeentehuis. Naast de twee vaste locaties is het in Cranendonck ook mogelijk om te trouwen op een plek die voor jou een bijzondere betekenis heeft. Deze locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Aan het trouwen op een locatie naar eigen keuze zijn wel extra kosten verbonden.

Trouwleveranciers in de gemeente Cranendonck

Trouwringen

Bruidssuite

Bedankjes

Weddingplanners