Trouwen in

Informatie 

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.Trouwen op eigen locatie

Naast de bovenstaande vaste locaties is het ook mogeljk om te trouwen op een zelf gekozen locatie. Bijvoorbeeld op een plek die voor jou een bijzondere betekenis heeft of de juiste sfeer bij jou oproept voor een onvergetelijke dag. Je kunt je wens voor een speciale locatie schriftelijk kenbaar maken, dit moet minimaal 16 weken voor jullie trouwdatum. De locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de door jou gekozen plek bijvoorbeeld:
• Een gebouw (zoals een horecagelegenheid), een voorziening gelegen bij een gebouw.

  • Ten aanzien van de (brand)veiligheid geschikt zijn

Voldoet jouw locatie aan de spelregels en voorwaarden, dan kan deze incidenteel voor de duur van de ceremonie als trouwlocatie worden aangewezen. De regels en het formulier voor de aanvraag zijn via de website van de gemeente te downloaden.

Tarieven trouwen Weert

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op dinsdagochtend om 9.00 uur en 09.30 uur kun je gratis trouwen.
Bij deze huwelijksvoltrekking wordt er géén toespraak gehouden.
De kosteloze huwelijken vinden plaats in een spreekkamer en er kunnen maximaal 6 personen (incl. bruidspaar, getuigen en fotograaf) bij aanwezig zijn.

Meer informatie over trouwen in Weert

Gemeente Weert
Wilhelminasingel 101
6001 GS Weert
Tel: 0495-575000
Website: www.weert.nl
E-mail: gemeente@weert.nl

Trouwlocaties

Trouwlocaties

• Het Stadhuis
• De Paterskerk Biest
• Museum Jacob van Horne (alleen op vrijdag)

Aan een huwelijksvoltrekking, die niet in de trouwzaal van het gemeentehuis plaatsvindt zijn extra kosten verbonden. Deze zijn afhankelijk van de gekozen locatie.

Trouwleveranciers in de gemeente Weert

Bruidsbloemen

Bruidsbloemen

Bloemisten voor bruidsboeket in de regio Weert

Bruidstaarten

Bruidstaarten

Feestdecoratie

Bruiloft decoratie

Catering

Catering

Bruidssuite

Bedankjes

Weddingplanners