Trouwen in

Informatie 

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.Vrije locatie

Je kunt, behalve in het gemeentehuis en de aangewezen locaties, ook op een locatie naar eigen keuze trouwen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Neem op tijd contact op met de gemeente om te bekijken of jullie keuze hieraan voldoet. Het is verstandig om met het plannen van een datum te wachten tot je de beslissing van de gemeente hebt.

Hebben jullie een trouwlocatie op het oog? Loop dan de volgende stappen door:
• Kijk of de locatie voldoet aan de wettelijke voorwaarden. Je mag bijvoorbeeld niet zomaar op alle locaties trouwen. Wat niet mag: in of onder water, in de lucht en in particuliere woningen.

• Vraag bij de beheerder van de locatie na of er een gebruiksvergunning is.  Alle openbare gebouwen beschikken over een gebruiksvergunning. Als er geen vergunning aanwezig is dan moet de beheerder deze aanvragen. Dit kan via het aanvraagformulier. De beheerder én jullie ontvangen zo spoedig mogelijk (binnen 6 weken) bericht. Pas als je een bevestiging hebt ontvangen dat er een vergunning is verstrekt kun je de volgende stap zetten.
• De beheerder moet een verklaring afgeven waarin staat dat de locatie aan alle eisen voldoet. De ondertekende verklaring geeft de beheerder af bij jou of bij de gemeente Venray. De gemeente neemt een beslissing (positief of negatief) om jullie gewenste locatie aan te wijzen als trouwlocatie. Je krijgt hierover schriftelijk bericht.

Tarieven trouwen venray

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Gratis trouwen in de gemeente Venray kan op donderdagochtend om 09.15 en 09.45 uur. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie over trouwen in Venray

Gemeente Venray
Raadhuisstraat 1
5801 MB Venray
Tel: 0478-523333
Website: www.venray.nl
E-mail: info@venray.nl

Trouwlocaties

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• De Rooijerie
• Rondvaartboot Filia Mosae
• Het Theehuis
• De Witte hoeve

Trouwleveranciers in de gemeente Venray

Trouwkostuums

Trouwkostuums

Gelegenheidskleding

Feestelijke kleding

Bruidstaarten

Bruidstaarten

Feestdecoratie

Bruiloft decoratie

Catering

Catering

Trouwringen

Bruidssuite

Bedankjes

Weddingplanners