Trouwen in

Informatie 

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.Trouwambtenaren

De gemeente Beedaelen heeft meerdere trouwambtenaren aangewezen die huwelijken mogen voltrekken. Je mag zelf aangeven welke trouwambtenaar jouw voorkeur heeft. De gemeente zal vervolgens bekijken of deze trouwambtenaar op jouw gewenste dag ook beschikbaar is. Hij/zij neemt contact met je op om een afspraak te maken voor een gesprek. Zo krijgt de ceremonie een persoonlijk karakter.

Kosten van het huwelijk

De kosten van het voltrekken van een huwelijk door een ambtenaar van de burgerlijke stand zijn afhankelijk van de dag, tijdstip en locatie. Bekijk hier de kosten van het huwelijk. 

Gratis trouwen

Een kosteloos huwelijk is mogelijk op dinsdag tussen 09.00 en 09.30 uur op het gemeentehuis te Nuth (enkel voor inwoners van de gemeente Beekdaelen). 

Meer informatie over trouwen in Beekdaelen

Bezoekadressen:
Deweverplein 1, 6361 BZ Nuth
Scalahof 1, 6365 BK Schinnen
Kloosterlaan 7, 6451 EN Schinveld
Website: www.beekdaelen.nl
E-mail: gemeente@beekdaelen.nl

Trouwlocaties

Trouwlocaties

De gemeente Beekdaelen heeft een aantal vaste trouwlocaties. Je kunt ook op een locatie naar keuze binnen de gemeente Beekdaelen jouw huwelijk laten sluiten. Dit heet een vrije locatie. 

• Gemeentehuis Nuth
• Gemeentehuis Schinnen
• Hof van Hulsberg
• Kasteel Doenrade
• Kasteel Wijnandsrade
• Nonke Buusjke
• De Pingershoeve
• De Schinvelderhoeve

Trouwleveranciers in de gemeente Beekdaelen

Bruidsmode

Bruidsmode

 

Trouwkostuums

Trouwkostuums

Gelegenheidskleding

Feestelijke kleding

Trouwringen

Bruidssuite

Bedankjes