Trouwen in

Informatie 

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.De gemeente stelt voor het houden van de plechtigheid een aantal minimale eisen waaraan de locatie moet voldoen en controleert ook of daar aan voldaan is.

Deze eisen luiden:

1. De beheerder stelt de locatie voor de duur van de plechtigheid ter beschikking aan de gemeente. De wijze van gebruik tijdens de plechtigheid wordt bepaald door de gemeente. Gedurende deze periode heeft de locatie de status van “huis der gemeente”.

2. De locatie moet voor de duur van de plechtigheid voor iedereen vrij bereikbaar en toegankelijk zijn.

3. De locatie moet voldoen aan de voorschriften omtrent de openbare orde en veiligheid.

4. Voor de inrichting en aankleding van de locatie is het paar verantwoordelijk. De aanpassing van de locatie vindt plaats in nauw overleg met de beheerder. Minimaal moeten een tafel, stoelen, een katheder, voldoende verlichting, verwarming, een toiletruimte en een kleedruimte voor de ambtenaar van de burgerlijke stand aanwezig zijn.

Trouwambtenaren

Je kunt zelf je ambtenaar van de burgerlijke stand uitkiezen. Als de gemeente geen voorkeur doorkrijgt, dan wijst de gemeente zelf een ambtenaar toe. Je bent niet verplicht vooraf een gesprek met de ambtenaar van de burgerlijke stand te hebben. Stel je dit wel op prijs dan neemt de ambtenaar van de burgerlijke stand enige dagen voor de trouwdag zelf contact met jullie op. Het overzicht van de trouwambtenaren vind je op de website van de gemeente.

Tarieven trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Een gratis huwelijk is alleen mogelijk voor mensen met een laag inkomen. Het aanstaande paar moet daar een verzoek voor indienen en bewijsstukken inleveren. Nieuw is dat de ceremonie bij een gratis huwelijk naar eigen keuze ingevuld kan worden en niet meer beperkt is tot bepaalde tijdstippen. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Publiekszaken.

Meer informatie over trouwen in Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Gorecht-Oost 157
9603 AE Hoogezand
Tel: 0598 373737
Website: www.hoogezand-sappemeer.nl
E-mail: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Trouwlocaties

Trouwlocaties

• Hotel Restaurant Faber
• De borg Welgelegen
• Gemeentehuis Hoogezand
• Locatie naar keuze

Eigen locaties

Een andere mogelijkheid is een voltrekking of registratie op locatie. U kiest zelf een locatie met toestemming van de beheerder van de locatie en de gemeente. De locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Het bruidspaar, de eigenaar van het gebouw en de gemeente sluiten samen een overeenkomst waarin een aantal zaken wordt vastgelegd

Trouwleveranciers in de gemeente Hoogezand-Sappemeer

Trouwkostuums

Trouwkostuums

Gelegenheidskleding

Feestelijke kleding

Trouwringen

Bruidssuite

Bedankjes

Weddingplanners