Trouwen in

Informatie trouwen in Geldermalsen

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.Trouwen, eigen locatie

Je kunt zelf kiezen waar de huwelijksvoltrekking plaats vindt. Misschien wil je trouwen op een plek waar je een bijzondere herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven, voordat je op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen jeook vertellen of je eventueel nog vergunningen nodig hebt.

Na aanvraag van een huwelijksvoltrekking op een bijzondere locatie, volgen de volgende stappen:
• De locatie wordt bezocht en er wordt gekeken of de opgegeven locatie aan de gestelde eisen voldoet zoals eisen van veiligheid, goede smaak en goede zeden.

• Is de locatie geschikt dan wordt er een voorstel aan het College B&W gedaan om de locatie voor de duur van de huwelijksvoltrekking als gemeentehuis aan te wijzen.
• Is het college akkoord dan ontvang je een overeenkomst die getekend moet worden door het bruidspaar en een afgevaardigde van de gemeente en door de eigenaar van de locatie.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Het is mogelijk om in de gemeente Geldermalsen gratis te trouwen. De huwelijksvoltrekking is dan op maandagochtend om 09.00 uur. De datum is afhankelijk van de beschikbaarheid (maximaal twee huwelijken per maandagochtend). Het is alleen mogelijk om gratis in de gemeente Geldermalsen te trouwen, als minimaal één van de twee een inwoner is van de gemeente Geldermalsen.

Meer informatie over trouwen in Geldermalsen

Gemeentehuis Geldermalsen
Kuipershof 2
4191 KH Geldermalsen
Tel: 0345 586611
Website: www.geldermalsen.nl
E-mail: info@geldermalsen.nl

Trouwlocaties

Trouwlocaties Geldermalsen

• Gemeentehuis
• Rechthuis in Gellicum
• Polderhuisje acqouy
Trouwleveranciers in de gemeente Geldermalsen

Trouwkostuums

Trouwkostuums

Vink Fashion for MenTim

Het Hooghuis 5, 4191 AE Geldermalsen
Telefoon: 0345 571 679

Only for Men Geldermalsen

Gelegenheidskleding

Feestelijke kleding

Bruidssuite

Weddingplanners