Alternatief voor rijst of confetti bruiloftalternatief confetti bruiloft

Het gooien van rijst op jonggehuwden is een oude traditie als symbool van overvloed en vruchtbaarheid. Je hebt misschien gehoord dat rauwe rijstkorrels schadelijk zijn voor vogels die ze innemen, maar ornithologen zeggen dat dit niet waar is. Toch kan rijst niet de beste keuze zijn om te gooien, omdat het glad kan zijn, en moeilijk op te ruimen is. Ook confetti is een slecht alternatief. Hier zijn een aantal leuke alternatieven.

Rozenblaadjes

Rozenblaadjes

Rozenblaadjes zijn er in veel kleuren en geuren te koop. Je kan deze in mooi zakjes doen, of zelf zakjes maken van papier versierd met stempels strikjes en allerlei leuke tierlanteintjes.

Strooien bruidspaar zaden

zaad

Kleine puntzakken van papier gevuld met zonnebloempitten meloenpitten of vogelzaden zijn een leuk alternatief. Nadien kunnen de vogels het heerlijk opeten. Je kan leuk gekleurd karton papier kopen, en deze nog versieren met een leuke strik.Vul de zakken met het zaad en laat de gasten strooien naar wens.

Klavertjes 3

Klavertjes 4

Ook klavertjes 4 zijn er te koop, of je moet ze maar net zelf in je tuin vinden, maar ook dit is een leuk alternatief strooigoed

Stok met papieren bloemen

Stokken met linten eraan

Als je bruidsmeisjes of bruidskinderen hebt op je bruiloft, wil je ze natuurlijk ook een leuk boeketje geven. Maar wat dacht je van deze leuke stokken met papieren bloemen eraan. je kan ze geheel in de kleur van jou smaak maken, en de kinderen vinden het harstikke leuk om met deze stok met bloemen te zwaaien. het is zo makkelijk om te maken. Je gebruikt zijde papier en maakt verschillende slingers en bloemen vast aan de stok. Deze stokken zijn ook erg leuk als decoratie op de tafel. Maak blokjes van klei, en steek daar de houten stokken in, en je kan je uitleven door de mooiste bloemen te maken. Dit is een uitstekende vervanger voor confetii strooien, lekker zwaaien met die linten.

BellenblaasBellenbaas bruiloft

Misschien wel één van de leukste alternatieven voor confetti is deze schattige bellenblaas, zeker als je ook knderen op je bruiloft hebt. Ze zijn relatief goedkoop, en is tevens ook weer een leuk aandenken aan je bruiloft.