Waar mag ik trouwen

Waar mag ik trouwen

Waar kan je Trouwen?

Wat je moet weten over de locatie Voordat je gaat Trouwen? Je kan je huwelijkssluiting wettelijke trouwen in je eigen gemeente laten voltrekken door een trouwambtenaar. B.v. in het gemeentehuis, of een zelf aangestelde trouwlocatie met een eigen BABS.

Officiële trouwlocaties

De meeste gemeenten hebben ook aangestelde officiële trouwlocaties b.v. het kasteel of in de gemeente of museum.

Jullie trouwlocatie kiezen

In 2009 kan je ook zelf jullie trouwlocatie kiezen, er zijn wel voorwaarden aan verbonden, deze verschillen per gemeente. Zo mag je in de meeste gemeente niet buiten trouwen. Ook kan je zelf een  Trouwambtenaar aan schaffen. Informeer bij jullie eigen gemeente naar de mogelijkheden.

De burgerlijke stand

Zowel een huwelijk als een gegegistreerd partnerschap sluit je bij de burgerlijke stand. Voor beide vormen moet je uiterlijk een maand van te voren in ondertrouw gaan en heb je getuigen nodig.

Trouwen in het buitenland

Trouwen is over het algemeen leuker als er veel vrienden en familie aanwezig zijn tijdens de trouwplechtigheid. Zonder vrienden en familie is het echter wel intiem. Wanneer u in het buitenland gaat trouwen, is het belangrijk dat je nagaat hoeveel een vliegreis kost voor eventuele geïnteresseerden. Het is aannemelijk dat niet iedereen de financiële middelen heeft om even een trouwerij in het buitenland te bezoeken.

Trouwlocaties in het buitenland

Er bestaan diverse trouwlocaties in Nederland. In het buitenland is het aanbod trouwlocaties nog groter. Trouwen in een ‘ruimteschip’, onder water, op een hoge berg vanuit een vliegtuig, in Las Vegas. De mogelijkheden zijn eindeloos.Meer trouwen in het buitenland