Verloving

Verloven

wat is verloven wat houd de verloving in?

De voorbereiding op het huwelijk is de periode van een relatie waarin men toewerkt naar een burgerlijk huwelijk. In die periode vindt de verplichte ondertrouw plaats. De verloving zelf is een informele gebeurtenis, waarvoor geen officiële handelingen zijn vereist. Sommige paartjes kiezen voor een intiem feestje met familieleden en vrienden. Verloving is weer trendy! Steeds meer koppels verloven zich en maken er een speciale gebeurtenis van. De verloving wordt traditioneel aangekondigd tussen 6 maanden en anderhalf jaar voor het huwelijk.

Het plan om te Trouwen ?

De verloving is bedoeld om aan te geven dat men van plan is te trouwen. De verlovingsringen worden gekocht en gedragen, die later weer trouwringen worden. Afhankelijk van het budget verhuist de ring tijdens het huwelijk naar de andere hand of wordt er een trouwring gekocht.

Stellen trouwen wanneer ze er zelf zin in hebben

Tot in de jaren 70 werd er in Nederland nog regelmatig verloofd, en werd het grootst gevierd met een receptie en feest bij de aanstaande bruid de ouders. Vanaf die tijd mocht het paar ook openbaar laten zien dat ze een stel waren. Nu komt het nog weinig voor. De stellen trouwen wanneer ze er zelf zin in hebben. De meeste stellen wonen ook al samen of hebben kinderen. Hebben hun huis al gekocht, en sparen zo nog even door voor de bruiloft.

Verloving wettelijk niet verplicht

Hoewel een verloving wettelijk niet verplicht is, wordt het vandaag aanzien als de ideale gelegenheid dat de families van de 2 kanten elkaar eens ontmoeten.

Het verlovingsfeest

De Verlovingsfeest wordt traditioneel georganiseerd bij de ouders van de aanstaande bruid. Het feest op zich is vooral en familieaangelegenheid.Tijdens het diner, zullen de ouders van de gelegenheid gebruik maken om het huwelijk te bespreken en praktisch te regelen. Een verlovingsfeest is een repetitie voor het aanstaande huwelijksfeest.

Verlovingsring: hoe overhandig je hem?

Tip:Doe je de ring in een doosje en val je voor haar op de knieën! Vraag haar ten huwelijk. Wat ons betreft is de creativiteit van de aanvrager het allerbelangrijkste. Je moet haar/ hem immers weten te overtuigen om met je in het huwelijksbootje te stappen!